Contego Medical kondigt het begin van inschrijvingen aan voor het PERFORMANCE I-onderzoek

Prof. Saško Kedev, M.D., Ph.D., aan de universiteitskliniek cardiologie in Skopje, Macedonië, heeft de eerste patiënt behandeld die was ingeschreven in het PERFORMANCE I-onderzoek. ‘We zijn verheugd om dit onderzoek te mogen opstarten om het Neuroguard IEP System, het eerste in zijn soort voor halsslagaderstents, te kunnen evalueren’ merkte Prof. Kedev op. ‘Bescherming tegen een beroerte is belangrijk tijdens halsslagaderinterventies. Dit 3-in-1-systeem bevat een nieuwe, ultramoderne carotisstent en biedt ononderbroken micro-embolische bescherming tijdens de meest kwetsbare stadia van de procedure. Ik ben erg onder de indruk van de prestaties van alle aspecten van het apparaat.’

Het Neuroguard IEP System bevat een nieuwe, geavanceerde nitinolstent, een vooraf geplaatste post-dilatatieballon en een geïntegreerd micro-embolisch filter met 40 μm poriën. De stent heeft een gesloten cel-ontwerp voor een optimale balans van radiale sterkte en flexibiliteit. De stent is aan beide uiteinden wijd uitlopend om een ideale muurappositie in kronkelige anatomie te vergemakkelijken. Het geïntegreerde filter is ontworpen om, tijdens de hele interventie, zowel macro- als micro-embolieën te onderscheppen. Alle componenten zijn gemonteerd op een 6 Frans leveringssysteem.

‘Het Neuroguard IEP System luidt een nieuw tijdperk in voor het plaatsen van halsslagaderstents,’ aldus Ravish Sachar, M.D., CEO en oprichter van Contego Medical.  ‘We verwachten dat we een dramatische impact op deze procedure zullen hebben doordat we een nieuwe stent, een post-dilatatieballon, en een embolisch filter in hetzelfde katheter hebben geplaatst, waardoor het gebruiksgemak verbeterd en de interventietijd verminderd wordt. Tevens wordt de bescherming tegen embolieën gemaximaliseerd. Het Neuroguard IEP System is Contego”s derde innovatie in onze inzet om endovasculaire apparaten te leveren die ontworpen zijn om de resultaten zonder toenemende complexiteit te verbeteren.’

Over Contego Medical 
Contego Medical, LLC is een producent van medische apparatuur die zich specialiseert in de ontwikkeling van nieuwe medische apparaten voor cardiovasculaire en perifere vasculaire procedures. Het Integrated Embolic Protection (IEP)-platform van het bedrijf, waarbij bescherming tegen embolieën gecombineerd wordt met behandeling in een apparaat, is ontworpen om katheter-gebaseerde procedures te vereenvoudigen en de resultaten voor patiënten te verbeteren.

Het Neuroguard IEP System is een onderzoeksapparaat en niet commercieel verkrijgbaar, wereldwijd.

Neuroguard IEP en IEP zijn allemaal gedeponeerde handelsmerken van Contego Medical, LLC.

Logo – https://mma.prnewswire.com/media/494164/Contego_Medical_LLC_Logo.jpg

 

RALEIGH, North Carolina, 7 maart 2018 /PRNewswire/ — Contego Medical, LLC heeft het begin van de inschrijvingen voor het PERFORMANCE I-onderzoek aangekondigd, een klinisch onderzoek ontworpen om de veiligheid en haalbaarheid van het Neuroguard IEP® 3-in-1 Carotid Stent and Post-Dilation Balloon System met geïntegreerde bescherming tegen embolie te onderzoeken. Het Neuroguard IEP System is ontworpen om klinisch significante vernauwing van de halsslagader te behandelen, en zal de portefeuille van Contego Medical met neurovasculaire oplossingen verder uitbreiden.