Marine Harvest lanceert nieuwe merkstrategie en wijzigt naam in Mowi

Marine Harvest lanceert vandaag een nieuw wereldwijd merk, MOWI, en wijzigt tevens de naam van het bedrijf in Mowi.  

Mowi is sterk geworteld in de geschiedenis van het bedrijf. Het bedrijf dat we tegenwoordig kennen als Marine Harvest werd oorspronkelijk meer dan 50 jaar geleden als Mowi opgericht door Noorse aquacultuurpioniers.

     (Logo: https://mma.prnewswire.com/media/782633/Marine_Harvest_Logo.jpg )

     (Logo: https://mma.prnewswire.com/media/782634/Mowi_Logo.jpg )

     (Photo: https://mma.prnewswire.com/media/782636/Alf_Helge_Aarskog.jpg )

     (Photo: https://mma.prnewswire.com/media/782635/Brattholmen_salmon_farm.jpg )

‘Ik ben heel blij dat we ons bedrijf nu naar een hoger niveau tillen. Door het implementeren van onze MOWI merkstrategie kunnen we onze geïntegreerde waardeketen van zalmvoer tot het bord van de consument communiceren. We verheugen ons erop onze nieuwe MOWI-productlijn in de komende maanden bekend te kunnen maken’, zegt Alf-Helge Aarskog, CEO van Marine Harvest.

Het bedrijf zal het MOWI merk op geselecteerde markten introduceren. De  – nog bekend te maken – productlijn van het merk biedt klanten een meerwaarde op het gebied van smaak, gemak, voedingswaarde en traceerbaarheid.

‘Mowi is een inspirerende naam die herinnert aan onze pioniersgeest die zich de afgelopen 50 jaar verder heeft ontwikkeld’, zegt Aarskog. ‘Sinds de eerste zalm werd gekweekt in 1964, zijn we uitgegroeid tot een wereldwijd, volledig geïntegreerd bedrijf, inclusief fokprogramma, voerproductie, kweek, verwerking en verkoop. Gedurende de afgelopen 50 jaar zijn we altijd trouw gebleven aan onze kernwaarde – de zorg die we hebben voor onze mensen, onze vissen, onze klanten en het milieu.’

De voorgestelde naamswijziging is onderworpen aan de goedkeuring van de aandeelhouders en het bedrijf heeft vandaag een Buitengewone Algemene Vergadering bijeengeroepen om te beslissen tot naamswijziging, die per 1 januari 2019 zal ingaan.

Neem voor meer informatie en interviewverzoeken contact op met:
Marine Harvest media contact: +47 481 89 900

Live streaming van de Marine Harvest Capital Markets Day en Q & A kan vanaf 09:00 GMT worden bekeken op http://www.marineharvest.com.

Over Marine Harvest Group
Marine Harvest Group is een van ”s werelds meest toonaangevende seafood bedrijf en wereldwijd de grootste producent van gekweekte zalm, met aanwezigheid in 24 landen en in totaal 13 650 werknemers wereldwijd. Het hoofdkantoor bevindt zich in Bergen, Noorwegen, en het bedrijf is genoteerd aan de Oslo Stock Exchange.

Zie http://www.marineharvest.com voor meer informatie.

Forward looking statements
Dit bericht kan worden geacht toekomstgerichte verklaringen te bevatten, zoals verklaringen die betrekking hebben op de doelstellingen en strategieën van Marine Harvest, zalmprijzen, het vermogen om het oogstvolume, de productiecapaciteit, trends in de visindustrie, herstructureringsinitiatieven, wisselkoersen en renteschommelingen, verwachte onderzoeks- en ontwikkelingsuitgaven, zakelijke vooruitzichten en positionering met betrekking tot markt-, demografische en prijsstellingstrends, strategische initiatieven en de effecten van buitengewone gebeurtenissen en diverse andere zaken (inclusief ontwikkelingen met betrekking tot wetten, regelgeving en overheidsbeleid ter regulering van de sector en wijzigingen in de grondslagen voor financiële verslaggeving, standaarden en interpretaties) over de activiteiten en resultaten van Marine Harvest. Toekomstgerichte verklaringen worden meestal aangeduid met woorden of zinsdelen, zoals ”geloven”, ”verwachten”, ”anticiperen”, ”van plan zijn”, ”schatten”, ”kunnen toenemen”, ”van plan zijn”, ”plannen”, ”doel” , ”doelstelling”, ”strategie” en soortgelijke uitdrukkingen of toekomst aanduidende of voorwaardelijke werkwoorden zoals ”kunnen”, ”zullen”, ”zouden moeten”, ”zouden”, en ”zouden kunnen”. Toekomstgerichte verklaringen zijn de huidige schattingen of verwachtingen van Marine Harvest wat betreft toekomstige gebeurtenissen of toekomstige resultaten. De werkelijke resultaten kunnen wezenlijk verschillen van de resultaten die in deze verklaringen worden aangegeven, omdat de realisatie van die resultaten onderhevig is aan veel risico”s en onzekerheden. Het jaarverslag van Marine Harvest ASA bevat aanvullende informatie over factoren die van invloed kunnen zijn op de werkelijke resultaten, waaronder: veranderingen in de prijs van zalm inclusief de waarde van onze biologische activa; afdekkingsrisico”s; risico”s verbonden aan visvoer; economische en marktrisico”s; milieurisico”s; operationele risico”s; risico”s verbonden aan ontsnappingen, ziekte en zeeluizen; productrisico”s; risico”s verbonden aan onze overnames; financieringsrisico”s; reguleringsrisico”s, waaronder die met betrekking tot voedselveiligheid, de aquacultuursector, verwerking, concurrentie en corruptiebestrijding; handelsrestrictierisico”s; procesrisico”s; belasting- en boekhoudrisico”s; strategische en concurrentiële risico”s; en reputatierisico”s. Alle toekomstgerichte verklaringen in dit persbericht zijn gebaseerd op informatie die beschikbaar was ten tijde van de publicatie daarvan en Marine Harvest aanvaardt geen verplichting om toekomstgerichte uitspraken bij te werken.

Deze informatie is onderworpen aan de openbaarmakingsvereisten op grond van sectie 5-12 van de Noorse Wet op de Effectenhandel.

EDINBURGH, Schotland, November 13, 2018 /PRNewswire/ —

rt